Bones notícies per als joves de Vila-real. La nostra CEO Gema Font participà de la reunió productiva.

Vilabeca tornarà en 2017 amb un programa més complet i avalat per les xifres de les anteriors edicions
Us deixem la notícia que compartia el passat 14 de gener Vila-real Informació :

– 14 gener, 2017 –

Vila-real Informació

El programa Vilabeca encara la seua cinquena edició en 2017, després d’un parèntesi d’un any, avalat per les xifres i com un dels projectes referents per a la formació laboral i l’impuls de l’emprenedoria entre els joves. Aquesta mateixa setmana, l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, acompanyat pel regidor de Relacions Institucionals, Diego A. Vila, i tècnics de l’àrea d’Innovació, ha presentat el programa al primer edil de Granollers, Josep Mayoral, i el seu equip, que han mostrat el seu interés pel projecte amb la intenció d’implementar iniciatives similars al seu municipi.

En la jornada de treball, el programa Vilabeca va exhibir xifres com els més de 300 candidats presentats en les quatre edicions de les beques, creades de manera pionera en 2012 per a canalitzar el talent de joves titulats de la ciutat i oferir-los l’oportunitat d’obtenir experiència laboral. Des de 2012 a 2015, les quatre edicions de Vilabeca han beneficiat, en els diferents subprogrames –en 2013 s’incorporen Vilabeca Experiència, Emprén i Integra– 132 becats. “D’ells, al voltant del 45% van trobar una eixida laboral després del seu pas pel programa i d’aquests, més d’un 30% ho van fer a través del seu propi projecte emprenedor. Aquestes xifres donen idea de l’efectivitat i l’envergadura d’un programa que compta amb el valor afegit del foment de la creativitat, l’emprenedoria i el treball col·laboratiu a través de les sessions de co-working i iniciatives associades com la Jornada Vilaemprén, convertida ja en un aparador del talent de les joves empreses de Vila-real”, recorda Benlloch.

El primer edil s’ha mostrat molt satisfet de l’interés mostrat per Granollers en la iniciativa vila-realenca, que, assenyala, “demostra el potencial dels nostres joves i la societat local per reconvertir-se en un moment de crisi sobre la base del coneixement i la innovació”. “Són moltes les poblacions que han mostrat interés per saber com ha funcionat la Vilabeca i les possibilitats d’aquest tipus d’iniciatives per a afavorir i canalitzar el talent, que d’aquesta manera reverteix també en la millora de l’entorn local, a través dels projectes personals desenvolupats pels diferents becaris”, agrega.

Exemple per a Granollers

Durant l’exposició del programa a la delegació oficial de Granollers, Benlloch va donar també algunes de les pinzellades del treball que està desenvolupant l’àrea d’Innovació per a donar en 2017 un nou impuls a Vilabeca. De fet, després d’un parèntesi d’un any, motivat pel pla d’ajust implementat per l’equip de govern a causa dels imprevists, contingències i sentències urbanístiques derives de la gestió de l’últim govern del Partit Popular, en aquest exercici el programa municipal de beques compta amb un pressupost reforçat respecte a anteriors edicions, amb un total de 140.000 euros. Una de les idees en les quals es treballa per a renovar el programa és la possibilitat d’incorporar beques destinades a joves sense titulació i tutoritzacions per part dels propis becaris. “Estem treballant en la redefinició del programa, per a incorporar nous perfils i donar resposta a realitats diferents, sempre amb l’objectiu d’oferir una oportunitat a l’enorme talent i potencialitats dels nostres joves i afavorir l’emprenedoria local. Eixe ha sigut sempre l’esperit de Vilabeca i el que l’ha convertit en una fórmula que podem exportar a altres municipis”, conclou.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s