Presentant i moderant la Jornada de l’Oci al Negoci

El divendres 31 d’octubre de 2014  vaig tenir el plaer de presentar i moderar la jornada  de L’OCI AL NEGOCI.
Les sessions de ‘coworking’ de Vilabeca animen a joves de la província a muntar un negoci a partir de les seues aficions

IMG-20141031-WA00110_17241_1_bis

La jornada ‘De l’oci al negoci’, organitzada per la Regidoria d’Innovació, a través de les sessions coworking de Vilabeca, i el Consorci Gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics, ha reunit aquest matí a la Biblioteca Universitària del Coneixement 78 joves disposats a saber com muntar un negoci i fins i tot guanyar-se la vida a partir de les seues habilitats i aficions. Per a això, s’ha comptat amb la participació de diversos emprenedors o quasi emprenedors que han explicat la seua experiència particular, els seus dubtes, impediments i temors abans de prendre la decisió.

La intervenció ha vingut acompanyada de la mostra dels seus productes en una xicoteta fira en la qual s’han pogut apreciar les habilitats d’alguns d’ells per a fer sabons en forma d’objectes de decoració, rebosteria creativa, cuina, disseny de moda, joieria i bijuteria o decoració ceràmica, entre d’altres. Tots ells han estat exemple perquè els joves aprofiten el seu talent i creativitat, mentre es diverteixen, per a guanyar diners o almenys intentar-ho. En aquest sentit, i aprofitant l’auge de les noves tecnologies, en la jornada també s’ha fet especial èmfasi en Internet, que està generant nous tipus de negoci que poden aprofitar els més joves, els seus usuaris naturals.

La trobada, en la segona part, ha comptat també amb la participació d’experts en diverses matèries que han explicat als joves els aspectes més importants en el moment que decideixen emprendre el seu negoci. Des de com fer-se emprenedor a partir de les habilitats desenvolupades en el camp de l’artesania, els usos del màrqueting digital per a promocionar el seu treball a cost zero, el comerç electrònic i els aspectes legals i fiscals per a fer-se autònom.

El regidor d’Innovació, Xus Sempere, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda i animar els joves que, durant tot un matí, han estat ‘valorant’ la conveniència o no de donar un pas endavant i convertir una activitat d’oci, una habilitat o un hobby en una activitat econòmica remunerada.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s